Wilma Aikema

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Door de werkeloosheid daar in de jaren 70 kozen mijn ouders ervoor naar de Randstad te verhuizen. Onder de rook van Utrecht, De Meern ben ik verder opgedroogd. Mijn grote liefdes zijn muziek, wijn en koken.

Sinds een jaar of 20 woon ik aan de Vecht in Maarssen. Nog steeds op dezelfde plek, want ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Inmiddels heb ik een zoon van 10, Abel, en ook hij vindt het geweldig om in de zomer in een bootje de Vecht af te varen.

Met een kind van 10 maak je je druk om dingen die bij de jeugd horen: veiligheid, goed onderwijs, natuur, maar minstens even belangrijk, cultuur. Door Abel heb ik inmiddels veel contacten op het schoolplein van ’t Palet Bolenstein. Wij praten natuurlijk ook over de leefomgeving van onze kinderen.

Mijn werkzame leven speelt zich af in Hilversum en Amsterdam. Van beroep ben ik TV producer. Een vak waar je steeds weer snel, maar weloverwogen keuzes moet maken. Omdat de radertjes van de machine die TV is mensen zijn, moet je ook met heel veel mensen overleggen.

Bij Streekbelangen wil ik met name de belangen van de jeugd in Stichtse Vecht steunen. Op elk gebied: onderwijs, natuur, ontwikkeling, kunst. Roep maar ….. ik luister!